Scalp brush: 5 voordelen van een hoofdhuidmassage

Scalp brush: 5 voordelen van een hoofdhuidmassage

Je hoofdhuid masseren met een scalp brush voelt niet alleen heerlijk, het nog gezond ook. Een scalp brush is de perfecte tool om je hoofdhuid grondig te reinigen en haargroei te stimuleren. Welke andere voordelen de borstel heeft en hoe je ‘m gebruikt lees je hier.

1. HET BEVORDERT DE BLOEDCIRCULATIE

Allereerst stimuleert het de doorbloeding. Hierdoor ontvangen de haarzakjes meer zuurstof en voedingsstoffen. De goede bloedcirculatie verstevigt de haarfollikels, zodat deze gezonde lokken produceren. Tegelijkertijd maakt de doorstroming het makkelijker om schadelijke en afvalstoffen af te voeren. 

2. HET MAAKT JE HOOFDHUID SCHOON

De borstel bevordert een gezonde hoofdhuid door zachtjes dode huidcellen los te maken. Ook roos, talg en andere vuiltjes worden makkelijk verwijderd. En wat dacht je van ‘build-up’? Als je dagelijks haarproducten gebruikt zoals gel, mousse of wax stapelen al deze producten zich op. Door je hoofd met een scalp brush te masseren verwijder je build-up op een natuurlijke manier.

3. HET STIMULEERT DE HAARGROEI

Nog een fijne bijkomstigheid: een scalp brush bevordert de haargroei. Het masseren zorgt ervoor dat de bloedtoevoer naar de haarzakjes wordt gestimuleerd. Dit verbetert de textuur van je haar en creëert vollere lokken. Hoe vaker je de borstel gebruikt, hoe meer de haargroei gestimuleerd wordt.

4. HET BEVORDERT DE OPNAME VAN GEZONDE STOFJES

Gebruik je hydraterende haarverzorgingsproducten? Dan brengt de brush nog een extra voordeel met zich mee. Het zorgt er namelijk voor dat haarproducten beter worden opgenomen. Het masseren van de hoofdhuid stimuleert de haarzakjes. Die zakjes worden daardoor beter in staat om allerlei stofjes op te nemen, zoals voedende ingrediënten uit je shampoo, haarmasker of haarolie.

5. HET VERMINDERT STRESS

Niet alleen je lichaam, maar ook je geest wordt blij van een hoofdhuidmassage. De masserende bewegingen kunnen bijdragen aan een gevoel van ontspanning.. Stress kan daardoor, bijna letterlijk, van je schouders afglijden. Met de brush bouw je makkelijk een dagelijks self-care momentje in.

WAT HEB JE NODIG?

Wil je elke dag profiteren van de voordelen van een hoofdhuid massage? Haal dan een scalp brush in  huis en masseer je hoofdhuid  in cirkelvormige bewegingen dagelijks 3 – 5 minuten voor de spiegel of onder de douche. Je kunt een scalp brush namelijk op droog én nat haar gebruiken. Mocht je geen scalp brush in huis hebben kun je dit natuurlijk ook je hoofdhuid masseren met je vingertoppen. 

 Tip: Gebruik hierbij de haargroei olie (Jojoba Oli) van Ecoslay  Je zult zien dat de oli echt een positief effect zal hebben op je haargroei. Do we need to say more?

Reactie plaatsen