Krultype 3B

Krultype 3B

Krultype 3b kenmerkt zich door dichte, veerkrachtige krullen die vaak een kurkentrekkerachtige structuur hebben. Dit haartype is uniek vanwege zijn vermogen om zowel definitie als volume prachtig te balanceren, wat het een favoriet maakt onder krul liefhebbers die op zoek zijn naar een opvallende, natuurlijke haarstijl.Het is belangrijk om te weten dat 3b haar speciale aandacht nodig heeft om het te hydrateren en te verzorgen. Omdat de krullen neigen naar droogte, zijn zwaardere producten die rijk zijn aan vochtinbrengende ingrediënten essentieel. Voor mensen die net beginnen met het verzorgen van hun krullend haar, kan dit haartype een uitdaging zijn, maar met de juiste routine en producten kan het beheersbaar en prachtig zijn.

 

Wat is krultype 3b?

Krultype 3b bestaat uit krullen die dichter en grover zijn dan type 3a, maar minder strak dan type 3c, kenmerkend door hun veerkrachtige, strakke kurkentrekkerstructuur. Deze krullen zijn ongeveer zo groot als een markeerstift, waardoor ze goed zichtbaar en volumineus zijn.

Dit haartype vereist zware producten die ontworpen zijn om diepe hydratatie te bieden zonder de krullen te verzwaren. Het is ook belangrijk om methodes zoals de Curly Girl Methode te overwegen, die het gebruik van agressieve sulfaten en siliconen vermijdt om de natuurlijke structuur van het haar te behouden.

Wat is het verschil tussen 3b haar en andere haartype?

3b-haar, bekend om zijn strakke kurkentrekker krullen die variëren in grootte van een potlood tot een rietje, is een uniek en levendig krultype 3 dat zowel vreugde als uitdagingen kan brengen. voor diegenen die het bezitten. Dit haartype zit tussen 3a, dat losser gekruld is, en 3c, dat grovere en dichtere krullen heeft. Een typisch probleem dat mensen met 3b-haar ervaren, is de neiging tot droogheid en het soms krimpen van de krullen, waardoor het haar korter kan lijken dan het is.

Krultype 3b onderscheidt zich van andere haartypes door zijn unieke combinatie van volume, kruldefinitie en veerkracht. Deze krullen zijn typisch grover dan die van krultype 3a, wat resulteert in een voller uiterlijk en een sterkere weerstand tegen het inzakken van de krul. In vergelijking met krultype 3c, dat nog dichtere en kleinere krullen heeft, biedt 3b een minder intensieve krulervaring, waardoor het gemakkelijker te hanteren is in termen van dagelijkse verzorging..

Weetje

Wist je dat krultype 3b van nature ontworpen is om vocht uit de lucht te absorberen? Dit betekent dat mensen met dit haartype vaak strijden tegen pluis, vooral op vochtige dagen. Een leuk feit over 3b haar is dat het, ondanks zijn neiging tot kroezen, met de juiste verzorging en producten prachtig gedefinieerde krullen kan produceren die vol leven en beweging zijn.


Hoe verzorg je 3b haar?

Deze krullen zijn vatbaar voor droogheid en vereist regelmatige hydratatie om hun natuurlijke glans en elasticiteit te behouden. Een goede curly hair routine voor 3b haar begint met het gebruik van vochtinbrengende shampoos en conditioners, speciaal gemaakt voor krullend haar. Kies producten zonder sulfaten en andere uitdrogende ingrediënten om je krullen gelukkig en gezond te houden!

Een van de belangrijkste stappen in de verzorging van 3b haar is het regelmatig toepassen van diepe hydratatie door middel van haarmaskers of behandelingen die rijk zijn aan proteïne en natuurlijke oliën. Deze producten helpen om de natuurlijke vochtbarrière van het haar te versterken en voorkomen breuk en pluis. Daarnaast is het belangrijk om na het wassen een leave-in conditioner te gebruiken om extra hydratatie te bieden en het haar makkelijker doorkambaar te maken.

Voor dagelijkse styling kunnen lichte tot middelzware producten zoals een haarmasker, mousses of gels worden gebruikt om de krullen te definiëren en te ondersteunen zonder ze te verzwaren. 

In onze curly girl community delen we volop tips om 3b haar op zijn best te verzorgen. Veel leden raden aan om je haar aan de lucht te laten drogen of een diffuser op lage hitte te gebruiken om je krullen zachtjes te drogen zonder schade. Regelmatig een bezoek brengen aan een kapper die gespecialiseerd is in krullend haar is ook een aanrader. Zo krijg je niet alleen een professionele knipbeurt, maar ook persoonlijk advies over de beste producten en technieken voor jouw unieke krullen!

Hoe kan je je krullen activeren

Het activeren van de natuurlijke krullen in 3b haar is een essentiële stap in het benadrukken van de natuurlijke schoonheid en definitie van het haar. Deze krullen, bekend om hun veerkracht en volume, kunnen super mooi worden gedefinieerd met de juiste technieken en producten.

Begin met het aanbrengen van een hydraterende leave-in conditioner direct na het wassen, terwijl het haar nog vochtig is. Dit helpt bij het leggen van een hydraterende basis die belangrijk is voor het behoud van gezonde krullen. Vervolgens is het gebruik van een stylingproduct zoals een krulcrème of mousse aan te raden. Deze producten helpen de natuurlijke krulpatronen te definiëren zonder het haar zwaar te maken. Voor de beste resultaten, werk je het product in met je vingers of een Denman borstel om elk krul goed te coaten en de krullen te clumpen, wat bijdraagt aan een betere definitie en minder frizz.

Een populaire methode in de curly girl community is het 'plopping' proces, waarbij je nat haar in een katoenen T-shirt of microvezel handdoek wikkelt om de krullen te 'zetten' en overtollig water zachtjes te absorberen zonder de krullen uit te rekken. Deze techniek bevordert de natuurlijke krulvorming en kan helpen om het droogproces te versnellen.

Voor diegenen die hun krullen extra willen definiëren, kan diffusen met een föhn op een lage warmte en snelheidsinstelling nuttig zijn. Het gebruik van een diffuser helpt om het volume te verhogen en de krullen gelijkmatig te drogen, terwijl de algehele gezondheid en vorm van de krullen behouden blijven.

Na het drogen kun je lichte olie of serum gebruiken om glans toe te voegen en eventuele resterende pluis te temmen. Dit helpt ook om de krullen gedurende de dag gehydrateerd en gedefinieerd te houden.

Do's and Don't's voor krultype 3b

Haartype 3b Do's:

  1. Hydrateer Intensief: Gebruik regelmatig diep hydraterende behandelingen zoals haarmaskers die rijk zijn aan natuurlijke oliën en boters. Deze producten helpen de natuurlijke vochtbarrière van het haar te versterken en voorkomen droogheid.
  2. Gebruik proteïne-behandelingen: Proteïne is cruciaal voor krultype 3b om de kracht en elasticiteit van de krullen te onderhouden. Producten met proteïne helpen bij het herstellen van beschadigde haarvezels en zorgen voor veerkrachtige krullen.
  3. Definieer met lichtgewicht producten: Gebruik mousse of gel die goede hold biedt maar niet verzwaart. Deze producten helpen om de krullen te definiëren zonder ze te verzwaren of crunchy te maken.
  4. Bescherm tijdens het slapen: Slaap op een satijnen kussensloop of gebruik een satijnen slaapmutsje om frictie te verminderen die kan leiden tot pluis en haarbreuk.
  5. Regelmatige knipbeurten: Om gespleten punten te voorkomen en de krullen gezond te houden, is het belangrijk om regelmatig naar een kapper te gaan die ervaring heeft met krullend haar.

Haartype 3b Don'ts:

  1. Vermijd zware producten: Vermijd het gebruik van zware crèmes en oliën die de krullen kunnen verzwaren en de natuurlijke veerkracht kunnen belemmeren.
  2. Beperk heat : Frequent gebruik van hitte-stylingtools kan leiden tot beschadiging van de krulstructuur. Gebruik hittebeschermende producten en beperk het gebruik van hete tools.
  3. Vermijd harde shampoos: Shampoos met sulfaten kunnen het haar uitdrogen en de natuurlijke oliën strippen. Kies voor sulfaatvrije reinigingsproducten die milder zijn voor krullend haar.
  4. Niet wrijven met een handdoek: Wrijven met een ruwe handdoek kan de krullen beschadigen en frizz veroorzaken. Druk het haar zachtjes droog met een microvezel handdoek of een oud T-shirt.
  5. Voorkom overmatig kammen: Kam het haar niet te vaak en alleen als het nat is en met conditioner erin, om breuk te minimaliseren en de krullen niet uit te rekken.

Vlechten en andere haarstijlen

Vlechten en andere haarstijlen zijn populaire manieren om krultype 3b haar te beheren en te stylen, terwijl ze ook bijdragen aan de gezondheid en bescherming van het haar. Hier zijn enkele inzichten en suggesties voor het stylen van 3b haar:

Beschermende Vlechtstijlen

  1. Box Braids: Dit zijn individuele vlechten die over het hele hoofd zijn verdeeld. Ze zijn ideaal voor 3b haar omdat ze de natuurlijke krullen beschermen tegen dagelijkse slijtage en minder frequente manipulatie mogelijk maken, wat kan helpen bij het behouden van vocht en het verminderen van breuk.
  2. Cornrows: Deze aan de hoofdhuid gevlochten stijl is niet alleen een klassieke look maar ook effectief in het beschermen van de kwetsbare uiteinden van het haar tegen beschadiging. Cornrows kunnen eenvoudig of ingewikkeld zijn, afhankelijk van je voorkeur.
  3. Twist Outs en Braid Outs: Deze stijlen worden gecreëerd door het haar te vlechten of te twisten terwijl het vochtig is en vervolgens te laten drogen om gedefinieerde krullen te onthullen. Ze zijn perfect voor 3b haar omdat ze helpen de natuurlijke krulpatronen te definiëren zonder hitte te gebruiken.

Losse Stijlen

  1. Wash and Go: Deze stijl benadrukt de natuurlijke krullen door gebruik te maken van stylingproducten zoals gels of crèmes die krullen definiëren en kroezen minimaliseren. Het is een eenvoudige stijl die de natuurlijke textuur van 3b haar laat zien.
  2. Pineapple Updo: Dit is een hoge, losse paardenstaart aan de top van het hoofd, vaak gedragen om krullen 's nachts te beschermen en om de definitie van krullen de volgende dag te behouden. Het is eenvoudig en effectief voor 3b haar.

Reactie plaatsen