Het verhaal achter Byoode

Het verhaal achter Byoode

Geschreven door Jessy Lauhouh: Founder Byoode 

Oke daar gaan we dan. Terwijl ik dit opschrijf gaat er zo veel door mij heen. Ik bedenk mij dat ik Byoode heb neergezet zonder echt mijn verhaal met jou te delen. Hoe spannend ik dit ook vind... ik ben het je wel verschuldigd. 

Ik ga beginnen met het uitleggen van de naam. Byoode (spreek je uit als; ''Bjoet'' betekend schoonheid in het Afrikaans. Voor mij een speciale betekenis want mijn roots komt uit Ivoorkust. Daarnaast vind ik het belangrijk dat iedereen zijn/haar natuurlijke schoonheid omarmt.

Nu vond ik het zelf altijd heel lastig om mijn natuurlijke schoonheid naar boven te halen. Vanaf jongs af aan heb ik mij zelf aangeleerd en wijsgemaakt dat krullen niet mooi zijn. Werd ik gepest? Nee. Maar waarom vond ik mijn krullen dan niet mooi? 

Naar mate ik ouder ben geworden en ben gaan terugkijken naar het kleine meisje van toen, zijn voor mij veel dingen duidelijk geworden. Ik groeide op in een omgeving waar ik de enige was met krullen. Ik groeide op met een moeder die niet wist hoe ze met mijn haar om moest gaan. Dat neem ik haar natuurlijk helemaal niet kwalijk, want makkelijk is het niet. Maar dat betekende wel dat mijn haar inplaats van een grote bos met krullen bestond uit een grote klitten bos.

Ik keek naar de andere kinderen in de klas en bedacht mij elke dag weer hoe fijn het zou zijn om hun haar te hebben. Hoe fijn het zou zijn om met dat haar wakker te worden in plaats van de intense struggle elke ochtend. Elke dag weer. Lees; Hoofd onder de kraan in de wasbak. Vervolgens de producten (niet curly proof) in mijn haar. En ten slotte werd er eigenlijk altijd een zo strak mogelijke staart gemaakt want ja.. los of iets anders was geen optie of ''lelijk''.

Naar mate ik ouder ben geworden ben ik erachter gekomen dat het helemaal niet lelijk is. Dat ik niet de enige ben die hiermee heeft getruggeld of nog steeds struggeld, en dat je je haar moet dragen met trots.

Ik ben niet zomaar begonnen met Byoode. Ik ben hier om de kennis die ik heb opgedaan van de afgelopen jaren met jou te delen. Ik ben hier om jou te laten weten dat je prachtig bent zoals je bent.

Welk haartype je ook hebt, we are all the same.

 

Liefs,

 

Jessy

 

8 reacties

Superbelangrijk om jonge meiden én ook jongens bewust te maken dat krullen mooi zijn. De producten van Byoode helpen hier zeker bij en Jessy is een perfect rolmodel wat dat betreft!

Leroy Luciana

Zó een mooi verhaal en zó herkenbaar. Ik ben heel blij met Byoode ❤️

Luana

Ik ben heel blij met Byoode. Door de haartest heb ik de juiste producten voor mijn haar gevonden en word het voller en langer! 💛

Melody

Byoode is fantastisch voor je hair journey, een perfecte guide voor elk haar type en de formule om je natuurlijke haar op zijn best te laten shinen <3

Iara Geradts

Byoode maakt mijn haar zoveel keer beter! Love it 🥰

Steven Van Vlasselaer

Reactie plaatsen