Jouw haar sneller laten groeien? De beste tips en producten voor snel resultaat!

Jouw haar sneller laten groeien? De beste tips en producten voor snel resultaat!

Een van de meest gestelde vragen bij Byoode is: "Hoe zorg ik ervoor dat mijn haar sneller groeit en welke producten heb ik daarvoor nodig?"

Dit is een onderwerp waar we zeker op aan gaan en waar wij natuurlijk een antwoord op hebben! We helpen onze klanten graag bij het vinden van de juiste haircare routine zodat hun haar net als rapunzel niet stop met groeien!

Om het je wat gemakkelijker te maken, hebben we een aantal tips voor je op een rij gezet. En geloof ons, het hoeft absoluut geen frustrerend, duur of ingewikkeld proces te zijn om je haargroei te stimuleren!

Het haargroei proces: Hoe werkt het eigenlijk?

Laten we eerst even een kijkje nemen onder de microscoop! Je haar groeit vanuit de haarzakjes in je hoofdhuid, en hoewel het je misschien niet altijd opvalt, is er veel gaande daarboven. Je haar groeit in drie fasen: de anagene fase (de groeifase), de catagene fase (de overgangsfase), en de telogene fase (de rustfase). De sleutel tot sneller groeiend haar? Het verlengen van de groeifase!

Anagene fase

De anagene fase van de haargroei is de eerste en langste fase. Dit is wanneer je haar actief groeit. Deze actieve groeifase kan wel 2 tot 8 jaar duren! Dit betekent dat, als je haargroei wil stimuleren, het belangrijk is om deze anagene periode zo lang mogelijk te verlengen. Lees verder om te ontdekken hoe!

Catagene fase

De volgende fase wordt de catagene fase genoemd. In tegenstelling tot de anagene fase is dit gedeelte van het leven van je haar vrij kort, en duurt het slechts 4-6 weken. Tijdens deze belangrijke fase stopt je haar met groeien en maakt het zich uiteindelijk los van de bloedtoevoer van je hoofdhuid.

Telogene fase

Nadat de verbinding van het haar van het grotere netwerk is afgesloten, komt het in een rustfase: de zogenaamde telogene fase. Na een periode van 2-3 maanden beginnen de volgroeide haren uit te vallen. Als je dus je handen door je haar haalt en een paar strengen ziet, hoef je je absoluut geen zorgen te maken. Het is gewoon dood haar dat wachtte op het moment dat het uit zou vallen! Om de totale haargroei te stimuleren, is het belangrijk om op deze fase van het groeiproces te focussen door de haaruitval te verminderen.

Kan je de anagene fase verlengen voor snelle haargroei?

Om het haar sneller te laten groeien, moet je zorgen dat je haar zo lang mogelijk in de anagene fase zit. Het goede nieuws is dat je precies deze anagene fase kunt verlengen en je haargroei kunt versnellen door een aantal eenvoudige aanpassingen. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat je een gezond dieet volgt, regelmatig gaat sporten en haarvriendelijke verzorgingsproducten gebruikt.

Hoe snel groeit je haar nu eigenlijk?

Gemiddeld groeit ons haar ongeveer 0,5 tot 1,7 centimeter per maand, dus in totaal ongeveer 6-20 centimeter per jaar. Een snelle haargroei is echter afhankelijk van verschillende factoren, zoals je leeftijd, geslacht en algemene gezondheid. Als je jouw haar sneller wil laten groeien, moet je niet alleen rekening houden met een verandering in je haarverzorgingsroutine, maar ook met je algemene levensstijl. De gezondheid van jouw haar komt vanuit binnen en buiten!

Mijn haar wordt maar niet langer. Hoe komt dat?

Je probeert er alles aan te doen om je haar langer te laten groeien dan tot over je schouders maar op de een of andere manier blijft het toch ergens hangen. hoe komt dat toch? 

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je haar niet sneller groeit. Het grappige is dat velen van ons onbewust de grootste haargroei-don’ts begaan, zonder het zelf te beseffen. Daarom is het zo belangrijk om te weten wat deze don’ts precies zijn. Als je droomt van echt lang fleeky haar, is het tijd om op de volgende punten te letten:

  • Style tools:  Dit spreekt natuurlijk voor zich. Elke dag je haar stylen zorgt ervoor dat je haar afbreekt en uitdroogt. Dit zorgt er dan ook voor dat je haar stopt met groeien.
  • Harde handdoek droging: Dat snelle, ruwe wrijven met een handdoek lijkt misschien onschuldig, maar het kan je haar behoorlijk beschadigen. Probeer in plaats daarvan een zachte microvezel handdoek.
  • Slapen met nat haar: Nat haar is erg kwetsbaar en kan sneller breken.
  • Te strakke kapsels: Die strakke paardenstaart of vlecht mag er dan stijlvol uitzien, maar als je ze te vaak draagt, kan het je haar uittrekken en breken. Kies af en toe voor een losser kapsel om je haar te beschermen.
  • Onregelmatige knipbeurten: Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar het regelmatig laten knippen van je haar voorkomt gespleten punten en houdt je haar gezond, waardoor het uiteindelijk sneller kan groeien.

3 Byoode haargroei tips

Haargroei-Tip #1: Haarverzorging van binnen en buiten

Een snellere haargroei begint met de juiste voeding en verzorging van het haar. Zorg ervoor dat je niet alleen een uitgebalanceerd dieet hebt, maar dat je ook de juiste haarverzorgingsproducten gebruikt.

Voorbeelden:

Haargroei-Tip #2: Besteed aandacht aan je hoofdhuid

Om echt goed op je haargroei te letten moet je op de hoofdhuid focussen. Je hoofdhuid kan een indicator zijn voor de algehele gezondheid van je haar. Als je merkt dat je veel last hebt van een vette hoofdhuid of een droge hoofdhuid, probeer dan bijvoorbeeld de Sacha Juan scrub gel om dode huid te verwijderen en een snellere haargroei te bevorderen.

Haargroei-Tip #3: Essentiële oliën voor haargroei

Als je op zoek bent naar makkelijke producten die je haar op een natuurlijke manier sneller laten groeien, kun je overwegen om pepermunt,- of rozemarijn olie voor haar aan te schaffen. Het is aangetoond dat deze het haar helpen sneller te groeien dankzij hun hoofdhuid-stimulerende eigenschappen. Wij hebben een hele fijne haargroei olie van Ecoslay in ons assortiment. Deze haargroei olie is verrijkt met cayennepeper, dit is een ingrediënt dat al eeuwenlang wordt gebruikt om de haargroei te stimuleren

Reactie plaatsen