Rijstwater voor je haar: Dit is alles wat je erover moet weten.

Rijstwater voor je haar: Dit is alles wat je erover moet weten.

Rijstwater voor het haar is al jaren een trend dus je zal er vast wel eens over gehoord hebben. Maar wat is het nu precies? Rijstwater is een methode voor sterkere, sneller groeiende en mooiere lokken. Het is een Japanse methode die de Japanners eeuwen geleden al gebruikten voor hun haar. Hieronder lees je alles wat je moet weten over dit wondermiddel.

Waarom rijstwater voor krullen, stijl- en kroeshaar?

Rijstwater voor je haar helpt jou om je haar te verbeteren. Heb je last van beschadigd en futloos haar? Is je haar droog en frizzy? Of misschien is je haar heel erg elastisch en breekt het. Dan kan het heel goed zijn dat je haar een tekort aan proteïne heeft. Wij zijn mega fan van rijstwater omdat het een effectieve proteïne behandeling is en vele voordelen voor het haar heeft. Het herstelt niet alleen het haar, maar ook is het een stimulans voor de haargroei. Tevens versterkt het je haar en zorgt het voor meer volume! Alhoewel gefermenteerd rijstwater, al eeuwenlang als natuurlijk wondermiddel voor het haar gebruikt wordt, is het wel belangrijk om te weten hoe je rijstwater gebruikt om een goede balans tussen hydratatie en proteïne te behouden.

Alhoewel gefermenteerd rijstwater, al eeuwenlang als natuurlijk wondermiddel voor het haar gebruikt wordt, is het wel belangrijk om te weten hoe je rijstwater gebruikt om een goede balans tussen hydratatie en proteïne te behouden.

Dit is waarom rijstwater voor alle haartypes werkt!

Aminozuren, vitamines en mineralen uit gefermenteerd rijstwater kunnen we onderverdelen in: Methionine: een stof dat de haarstructuur en nagels versterkt en Arginine: dit heeft een positieve werking in het stimuleren van een betere haargroei. Dit komt doordat deze stof een vaatverwijdend effect heeft op de haarzakjes in de hoofhuid, Glutamine: is een aminozuur die het lichaam zelf aanmaakt. Naar mate we ouder worden neemt dit proces af en dan is het verstandig om zelf glutamine toe te dienen, Inositol: is een stof dat in rijstwater zit. Het is goed voor de groei en herstel van beschadigde haren en het bestrijdt beginnende kaalheid, Vitamine C: is een sterke antioxidant die doeltreffend is in het beschermen van de haarfollikels tegen stralingen van de zon. Verder helpt het bij het aanmaken van de proteïne “collageen”. Dit is een belangrijk bestandsdeel voor de haarstructuur, Vitamine B: zorgt voor een gezonde celgroei, ideaal om haarverlies tegen te gaan. En het helpt bij het gezond houden van de hoofdhuid.

Hoe gebruik je rijstwater?

In onze shop vind je de Rijstwater van Ecoslay. Deze kun je heel makkelijk in jouw haar routine implementeren. Je voegt iets extra’s aan jouw haarroutine om het haar net dat beetje extra te geven. Rijstwater doet wonderen voor het haar mits je weet hoe je het moet gebruiken afgestemd op jouw haar. Tevens speelt consistentie een belangrijke rol voor de beste resultaten. Hoe kun je het gebruiken:

Spoeling/masker

Je kunt het rijstwater als spoeling/masker gebruiken waarbij je het haar spoelt met het rijstwater en het rijstwater half uur laat intrekken om het vervolgens uit te spoelen. Het rijstwater gebruik je na het wassen van het haar met een co-wash/shampoo en voor/tijdens het gebruik van een (deep) conditioner. 

Dagelijkse spray

Je kunt het rijstwater ook als dagelijke spray gebruiken. Deze methode wordt geadviseerd als je een hoge porositeit hebt en je haar proteïne kan hebben. Bij een lage porositeit/ proteïne gevoelig haar wordt dit afgeraden.

Elk haar is anders en heeft eigen behoeften. Hoe je het rijstwater gebruikt is afhankelijk van de behoefte van het haar.

TIP: Het is wel belangrijk om te letten op de hoeveelheid proteïne die je haar binnenkrijgt. Bij de Curly Girl Methode komt het namelijk regelmatig voor dat je haar een proteïneoverschot krijgt en dat is alles wat we níet willen.

                                

Reactie plaatsen