Krultype 2C

Krultype 2C

Hey byoodiful, welkom in de wondere wereld van krultype 2C! Als je bent gezegend met dit type krullen, heb je vast al gemerkt dat jouw lokken zich niet zomaar in een hokje laten stoppen. Type 2C krullen balanceren op de grens tussen losse krullen en golvend haar, en geven jou dat unieke, weelderige 'wavy hair' waar velen van dromen. In deze blog gaan we ons verdiepen in de unieke eigenschappen van jouw krultype en ontdekken we waarom jouw prachtige manen een speciale benadering vereisen. Met verschillende krultypes in gedachten, is het tijd om de schoonheid van jouw losse krullen volledig te omarmen en te leren hoe je ze het beste kunt verzorgen. Laten we samen duiken in de fascinerende wereld van 2C krullen!

Wat is krultype 2c?

Krultype 2 is echt iets bijzonders, lieve byoodi! Wanneer je merkt dat jouw lokken die prachtige S-vormige krullen vormen, die net wat grover zijn dan je typische golvend haar, dan omarm je de wereld van krultype 2c. Deze unieke type krul valt op door zijn textuur, dikte en het speelse gedrag. Vaak genoeg horen we in de curly girl community hoe belangrijk het is om je eigen krultype te kennen, en krultype 2C is daar geen uitzondering op. Het is de brug tussen golvend haar en echte krullen, waardoor jouw haar net dat beetje extra karakter en volume krijgt. Dus, als je op zoek bent naar manieren om jouw grove krul het best tot zijn recht te laten komen, ben je hier aan het juiste adres!

Wat is het verschil tussen 2c haar en andere haartype?

Krultype 2C onderscheidt zich door een sterker golvend patroon, dat overgaat in dichte, grove slagen, vaak omschreven als de grens voor het betreden van echte krullen. In tegenstelling tot de licht golvende 2A of de gedefinieerde golven van 2B, biedt 2C een unieke mix van volume en textuur. Dit type neigt meer naar de kurkentrekker krullen van 3A en 3B, maar behoudt een bepaalde losheid die het onderscheidt. De verzorgingsbehoeften variëren significant, aangezien de 2C-textuur meer hydratatie en definitie vraagt dan lichtere golven, maar wellicht minder intensieve zorg nodig heeft dan de strakkere, dichte krulpatronen.

2c krullen in verschillende vormen?

Het verzorgen van 2C krullen vraagt om een persoonlijke aanpak, afgestemd op je haartype. Voor haar dat neigt naar droogheid, zijn zware producten geweldig voor extra hydratatie, terwijl dun haar beter reageert op lichtere producten om het volume niet te verminderen. Begrijpen of je haar lage of hoge porositeit heeft, is cruciaal; lage porositeit vraagt om hitte om producten beter te absorberen, terwijl haar met hoge porositeit profiteert van proteïnerijke producten om de structuur te versterken en pluizigheid tegen te gaan. Zo'n aandacht voor de unieke eigenschappen van je haar zorgt ervoor dat je 2C krullen altijd op hun best zijn, of ze nu een losjes warrige textuur hebben of heel erg pluizig zijn.

Hoe verzorg je 2C haar?

Bij de verzorging van 2C haar is het essentieel om rekening te houden met de unieke eigenschappen van je haar, zoals dikte en porositeit. Voor dun haar met een hoge porositeit zijn lichtere producten ideaal om het haar te hydrateren en definiëren zonder het te verzwaren. Deze producten helpen bij het behouden van levendigheid en voorkomen dat het haar slap neerhangt. Aan de andere kant, als je dikker haar hebt met een lage porositeit, zijn zwaardere producten geschikter. Deze rijkere formules dringen dieper door in de haarstructuur, bieden intensieve hydratatie, en helpen de natuurlijke krulpatronen te definiëren en te behouden. Door de juiste producten te kiezen op basis van de porositeit en dikte van je haar, zorg je ervoor dat je 2C krullen er op hun best uitzien.

Wash and go

Een effectieve 'wash and go' routine voor 2C haar begint met een milde cg shampoo die je krullen zacht reinigt zonder de natuurlijke oliën te strippen. Vervolg met een hydraterende conditioner om vocht in te sluiten. Na het wassen, is een leave-in conditioner cruciaal om vocht te behouden en je krullen de hele dag door gedefinieerd en pluisvrij te houden. Het selecteren van de juiste producten is essentieel; zoek naar producten die specifiek zijn ontworpen voor jouw krultype en haarbehoeften. Gebruik een goede shampoo en conditioner duo, gevolgd door kwalitatieve leave-in producten, om het beste uit je natuurlijke krullen te halen.

Voor een optimale 'wash and go' routine bij 2C haar is het naast het gebruik van een goede shampoo en conditioner, belangrijk om regelmatig een haarmasker toe te passen. Dit haarmasker, gebruikt na de cg shampoo maar voor de conditioner, helpt diep te voeden, te hydrateren en het haar te versterken. Het kiezen van de juiste producten, inclusief een voedend haarmasker, is essentieel voor het behoud van gezonde, veerkrachtige krullen. Dit zorgt voor extra verzorging en helpt je krullen hun natuurlijke schoonheid en vitaliteit te behouden.

Do's and Don't's voor krultype 2C

Voor de verzorging van krultype 2C, hier zijn een aantal tips met do's en don'ts:

Haartype 2C Do's:

  1. Hydrateer regelmatig: Gebruik leave-in conditioners en haarmaskers om je krullen te voeden.
  2. Gebruik een cg shampoo: Kies voor milde, sulfaatvrije opties.
  3. Bescherm je krullen: Draag een badmuts als je gaat zwemmen om je haar te beschermen tegen chloor en zout water.
  4. Definieer je krullen: Gebruik stylingproducten die specifiek ontworpen zijn voor krullend haar.
  5. Wees zacht: Kam je haar voorzichtig om breuk te voorkomen.

Haartype 2C Don'ts:

  1. Vermijd hitte: Te vaak stijlen met hitte kan je krullen snel beschadigen.
  2. Sla het haarmasker niet over: Regelmatig gebruik helpt je haar diep te voeden.
  3. Gebruik niet de verkeerde producten: Vermijd producten met harde chemicaliën die krullend haar kunnen uitdrogen en sulfaten.
  4. Wrijf je haar niet droog: Dit kan pluis veroorzaken; dep je haar liever zachtjes droog.
  5. Overbelast je haar niet met producten: Te veel product kan je krullen verzwaren en hun natuurlijke veerkracht verminderen.

Zo kan je meer krullen uit je slag halen

Om je 2C krullen te transformeren naar strakke en mooie krullen, begin je met een 'wash and go' routine, waarbij voldoende conditioner essentieel is om je haar gemakkelijk te ontwarren. Een extra tip is om je haar met koud water uit te spoelen om de haarschubben te sluiten, wat resulteert in minder pluis. Gebruik een microfiber handdoek of een oud T-shirt om je haar zachtjes te drogen en zo breuk te verminderen.

Voor de styling, werk in secties terwijl je haar nog nat is. Pas de finger coil techniek toe, gebruik een Denman brush voor extra definitie, en sluit af met een gel om je krullen te fixeren. Een diffuser op je föhn verspreidt de warmte gelijkmatig en voorkomt pluis.

Om je krullen langer mooi te houden, zijn er een paar extra tips: slaap met een sleeping cap of op een satijnen kussensloop om wrijving te verminderen en gebruik de pineapple methode om je krullen 's nachts te beschermen. Een mist flesje kan handig zijn om je krullen 's ochtends op te frissen. Deze combinatie van verzorging, styling en nachtelijke bescherming helpt bij het creëren en behouden van de perfecte 2C krullen.


Navigeren door de verzorging van 2C krullen kan soms aanvoelen als een complexe dans. Met hun unieke textuur die balanceert tussen golven en krullen, vereisen ze een specifieke benadering om echt te schitteren. In dit hoofdstuk duiken we in de do's en don'ts voor krultype 2C, waarbij we praktische tips en adviezen delen om je te helpen je krullen op hun best te houden. Of je nu worstelt met pluis, op zoek bent naar de juiste producten, of je stijling technieken wilt verbeteren, je haar is prachtig. 

Reactie plaatsen