Collageen poeder: werkt het écht?

Collageen poeder: werkt het écht?

Zoals je wellicht al hebt opgemerkt, bieden wij sinds enkele weken de Collageen poeder van Bbody aan in onze winkel. Natuurlijk voegen wij niet zomaar iets toe aan onze shop en hebben wij uitgebreid onderzoek gedaan en tests uitgevoerd om ervoor te zorgen dat we alleen het beste aanbieden. We zijn voor de volle 100% overtuigd van de kwaliteit van het befaamde Collageen poeder van Bbody! Ben je benieuwd waarom? Lees dan snel verder.

Wat is collageen?

Collageen is één van de belangrijkste eiwitvormen in ons lichaam, goed voor maar liefst 30% van onze totale eiwitmassa. Je vindt het terug in verschillende soorten weefsels, zoals de huid, haren, nagels, kraakbeen, spieren en bloedvaten. We maken collageen zelf aan, maar vanaf ons 25e levensjaar neemt de aanmaak structureel af. 

Collageen zorgt onder andere voor de structuur, elasticiteit en stevigheid van onze botten, spieren, pezen en huid.  Wanneer we het hebben over gehydrolyseerd collageen wordt daarmee bedoeld dat de eiwitten al deels afgebroken zijn wat het makkelijker maakt voor het lichaam om het op te nemen. Er bestaat ook niet-gehydrolyseerd collageen, dit type collageen is ongedenatureerd zoals dat heet en moeilijker op te nemen door ons lichaam.

Collageen poeder: hoe werkt het?

Als je collageen inneemt, komt het eerst in de maag terecht. De enzymen in de maag verknippen het collageen tot aminozuren, dit zijn de bouwstenen van een eiwit. De aminozuren komen uiteindelijk via de dunne darm in de bloedbaan terecht en worden zo gebruikt waar het lichaam ze nodig heeft. Het innemen van aminozuren kan het lichaam en de huid helpen bij tekorten. De aminozuren proline, glycine en hydroxyproline worden door cellen in het bindweefsel gebruikt om nieuw collageen aan te maken.

Waarom is Collageen poeder goed voor je haar?

Collageen speelt een grote rol bij het vernieuwen van cellen en het behouden van kracht en elasticiteit. We verliezen collageen als we ouder worden.  Dit kan vroegtijdige haaruitval kan veroorzaken. De toevoeging van collageen in je dieet kan dit omkeren. Ook versterkt collageen de hoofdhuid en helpt het via antioxidanten vrije radicalen te bestrijden die het haar beschadigen. Collageen is daarnaast een anti-aging eiwit en kan zelfs leeftijdsgebonden haaruitval voorkomen.

Bron: www.bbody.eu

Wetenschappelijk onderzoek naar collageen poeder

De wetenschappelijke onderzoeken naar het effect van collageen poeder zijn nog in volle gang. Maar de wetenschappelijke onderzoeken die al wel zijn uitgevoerd lijken veelbelovend. Dit onderzoek toont aan dat het bijslikken van collageen zorgt voor een toename van collageen in de huid. En zo zijn er meerdere onderzoeken terug te vinden die wetenschappelijk onderbouwd zijn. Wij vinden het wel fijn om de facts op een rij te hebben namelijk.

Smoothies maken met de collageen poeder

Om collageen nog aantrekkelijker te maken, kun je het eenvoudig toevoegen aan je warme drankjes, maar het leent zich ook perfect voor heerlijke smoothies. Een geweldige kickstart van je dag!  Hier volgt 1 van onze favoriete recepten.

bron: www.collageen.nl 

Collageen poeder in onze shop?

In onze shop vind je 2 verschillende poeders. Wij kunnen ons voorstellen dat dat een beetje verwarrend kan zijn dus vandaar een korte uitleg.

Verschil tussen de 100% HYDROLYZED COLLAGEEN EN DE COLLAGEEN MET VITAMINE C:
De werking blijft hetzelfde:1 eetlepel of het maatschepje dat erbij zit op een nuchtere maag geeft verbluffende beauty resultaten. De smaak is verschillend; de ene is neutraal waar de andere een sinaasappel smaak heeft. Deze is iets zuurder door de vitamine C die toegevoegd is.

 

Reactie plaatsen